Update 1: We zijn op weg!

Na maanden voorbereiding is het nu zo ver; we zijn op weg en weer heerlijk aan het vogels kijken elke dag. Eerste bestemming: Taiwan, een eiland van 400 bij 150km variërend van heet tropisch laagland tot frisse groene bergen tot boven de 3500m.

Na 12 uur vliegen kwamen we maandag 4 juni aan in de hoofdstad Taipei waar we ons huurautootje voor de komende 11 dagen hebben opgehaald. Even wennen aan de tropische temperaturen maar dan smaakt een koud biertje extra goed.

De volgende ochtend rijden we direct de bergen in bij Daxueshan. Op verschillende hoogtes zijn hier heel van van de Taiwan endemen te vinden met als hoofddoel twee prachtige fazanten; Mikado en Swinhoes Pheasant.

De kantoorlichamen moeten deze eerste dagen weer wennen aan hele dagen buiten zijn (5:00-19:00 is het hier licht) en alle stijle paden. Dat de fazanten hier bijzonder zijn is duidelijk in het park; overal hangen foto’s of staan bordjes langs de weg. Met zoveel focus er op is het dan ook extra fijn als na een aantal uren zoeken we een prachtig paartje Mikado Pheasant vinden. Ook de Swinhoes Pheasant werkte de volgende dag mee, dus met een tevreden eerste paar dagen nu op naar het laagland!